RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Problem pitke vode u Gornjoj Skakavi

Stanovništvo mjesne zajednice Gornja Skakava, jedne od najvećih mjesnih zajednica u Distriktu, zbog zastarjelog – 50 godina starog vodovoda, godinama imaju problema s vodom za piće.

„Imamo najlošiju vodu u Brčko distriktu, prilikom svake padaline voda nam se dodatno onečisti“, tvrdi predsjednik mjesne zajednice Pavo Jokić i dodaje kako je voda pogodna za piće samo jedan mjesec godišnje.

Projekt obnove vodovoda za koji je namijenjeno 273.000 KM je odavno započeo, kaže Jokić, no trenutno je u fazi mirovanja.

Prema njegovim riječima, ova suma financijskih sredstava neće biti dovoljna za završetak cijelokupnog projekta, no važno je ponovno započeti njegovu realizaciju iz razloga što je pitka voda stanovništvu neophodna.

„Došli smo do faze gdje trebamo kopati arteške bunare, na čemu se radovi odugovlače već godinama. Dakle, došli smo do zadnje faze, gdje treba da dođe izvođač, pronađe vodu i spoji na naš postojeći bazen“, kaže Jokić.

Iako se, kao i druge mjesne zajednice, i MZ Gornja Skakava susreće s drugim problemima poput nedostatka asfaltiranih cesta, pojave klizišta i manjka financijskih sredstava za realizaciju infrastrukturnih i drugih projekata, apsolutni priotitet ove zajednice je rješavanje problema nedostatka životno važne tekućnine – vode za piće.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: МЗ Доњи Брезик тражи да надлежност над локалним водоводом пређе у руке града

Vladimir Matijević

Brčko: Obilježen blagdan “Rane Svetog Franje” u Gornjoj Skakavi

Radio Brčko

Brčko: Mještani Brke uskoro će biti spojeni na gradski vodovod

Suvad Alagić