RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Mještani MZ 4. juli traže pod hitno postavljanje usporivača saobraćaja i iscrtavanje horizontalne signalizacije

Foto: BIHAMK

Upravni odbor mjesne zajednice 4. juli zahtjeva što prije izgradnju usporivača saobraćaja, kako bi se regulisao promet u ovom dijelu Brčko Distrikta. U posljednjih nekoliko godina zbog neprilagođene brzine nesavjesnih vozača automobila zabilježeno je nekoliko saobraćajnih nesreća zbog čega je dolazilo i do oštećenja privatne imovine mještana mjesne zajednice 4. juli.

„Naša mjesna zajednica broji oko 4.500 građana, te je prijeko potrebno da se ovi dugogodišnji problemi sa brzom vožnjom riješe, jer su naši sugrađani ugroženi. U posljednje dvije godine zabilježeno je preko šest saobraćajnih nesreća i uprkos našem apelu koju godinama upućujemo nadležnim institucijama da riješe ovaj problem, on ostaje još uvijek neriješen i trenutno je najveći problem naših sugrađana“, rekao je Ferid Mujdanović, predsjednik mjesne zajednice.

Predsjednik Upravnog odbora mjesne zajednice Bajro Crnogorčević, kaže da još uvijek čekaju na izgradnju adekvatnog dječijeg igrališta, kako bi bi najmlađi stanovnici ove mjesne zajednice imali optimalni prostor za provođenje slobodnih aktivnosti. Prema njegovim riječima na ovaj način djeca bi bila manje ugrožena jer bi fizičke i druge aktivnosti provodili u parku ili igralištu.

Upravni odbor mjesne zajednice 4. juli tokom ove sedmice održat će Skupštinu na kojoj će sa mještanima razgovarati o trenutnim infrastrukturnim projektima, problemima i narednim koracima koji vode ka njihovom rješavanju i poboljšanju uslova za život svih građana na ovom dijelu Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Scanlan u Brčkom: Glavni problem je to što su političari zaboravili da javni interes mora biti na prvom mjestu

Radio Brčko

Brčko: Iz RS-a stigla donacija 1.000 doza Sputnjik V vakcine

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Počeo odvoz smeća na regionalnu deponiju u Zvorniku

Radio Brčko