RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Mladi tokom vikenda u akciji čišćenja i uređenja Ficibajera

Na brčanskom izletištu Ficibajer danas i, u dane vikenda, će biti organizovana volonterska akcija čišćenja i uređenja ovog izletišta, ali i sadržaja koji se tamo nalaze. Akciju će sprovoditi mladi koji se obučavaju u sklopu projekta kojeg realizuje Institut za razvoj mladih “Kult”.

“Ideja da se realizuje ovaj projekat je nastala u sklopu obuke mladih koju je realizovao institut “Kult” gdje su  polaznici imali priliku da pišu i realizuju projekte koji bi se odrazili na omladinsku zajednicu. U ova tri dana ćemo mijenjati potpuno devastirane klupe koje se nalaze pod nastrešnicama u gornjem dijelu izletišta, popravljat ćemo pokvarene klupe, a gotovo cijeli Ficibajer će biti ukrašen muralima u čemu će nam pomoći naši prijatelji iz Fondacije “Ekmečić”” istakao je Adnan Karamujić, koordinator projekta.

Pored mladih iz ovog projekta i volontera koji će im se pridružiti poziv da se pridruže tokom vikenda uređenju gradskog izlitešta Ficibajer upućen je svim Бrčacima.

Nakon uređenja Ficibajera, u pripremi je i novi projekat koji bi trebao bit realizovan u šest lokalnih zajednica među kojima je i Brčko distrikt, a koji bi bio usmjeren na očuvanje prirodnih dobara i afirmaciji mladih umjetnika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Uskoro kreće izgradnja spusta za plovila na rijeci Savi

Sandra Živković

Sarajevo: Za odlazak iz BiH zainteresirano 51,3 posto mladih ljudi

Vladimir Matijević

Nastavak uređenja zapadne tribine Gradskog stadiona u Brčkom

Suvad Alagić