RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Na biralištu u Gluhakovcu intervenisala policija

U mjesnoj zajednici Gluhakovac, zbog remećenja biračkog mjesta, intervenisala je policija, potvrdio je Arfan Aboduil, predsjednik jednog od biračkih mjesta u Gluhakovcu.

„Jedna gospođa koja se ne nalazi na našem biračkom spisku negodovala je, kazavši da veći broj osoba sa ovog područja nije upisan u birački spisak i da je to problem, te da treba zatvoriti ovo biračko mjesto“, kazao je Aboduil.

U mjesnim zajednicama 4. Juli, Ivici, Meraje, Kolobara Mujkići i Gluhakovac glasanje protiče bez problema, i do 13 sati od ukupnog broja registrovanih građana glasalo je njih preko 20 posto.

Predsjednica biračkog odbora drugi dio Mjesna zajadnica 4. Juli Šejla Forić, kazala je da je od ukupno 550 registrovanih glasača na spisku u ovom biračkom odboru, do 13 sati za opciju FBiH glasalo 77, a za opciju RS 46 građana.

Prema riječima Edina Spahalića, predsjednika biračkog odbora u naselju Ivici dio jedan, do 13 sati od ukupno registrovanih 588 glasalo je 38 građana za opciju RS, a 107 za opciju FBiH.

Od ukupno 487 građana koji imaju pravo glasa na spisku biračkog odbora Meraje dio dva, kako je rekla Mirela Račić, predsjednica ovog odbora, do 13 sati, glasalo je ukupno 135 za RS 17 i za FbiH 118 građana.

Na biračkom mjestu 200CO42 u Gluhakovcu do 13 sati, kako je kazao Arfan Aboduil predsjednik ovog biračkog odbora, od ukupno 536 glasača glasalo je njih 102.

A u Trećoj osnovnoj školi, gdje se nalazi i birački odbor Kolobara jedan, čiji je predsjednik Adnan Azapagić, do 13 sati za opciju FBiH glasalo je 75, a RS 38 građana od ukupno 488 koji se nalaze na spisku.

U Mjesnoj zajednici Ivici, trenutno su prisutni i strani posmatrači iz Holandije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sutra redovna sjednica Skupštine Brčko Distrikta

Admir Kadrić

Православни вјерници у Брчком синоћ дочекали Нову годину по јулијанском календару

Radio Brčko

Brčko: Danas je registrovano 28 novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko