RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Najveći problem Mjesne zajednice Boće je vodoopskrba

Mještani naselja Boće susreću se sa problemom vodoopskrbe, pogotovo u ljetnim mjesecima, kada se zbog restrikcije vode, mještanima svakodnevno isključuje voda u periodu od 9 do 15 sati.

„Za projekt vodoopskrbe izdvojeno je oko 100.000 KM iz proračuna Vlade Brčko distrikta, a za novi bunar i čišćenje postojećih, na izvorištu u Štrepcima, ove godine izdvojeno je ukupno 850.000 KM iz proračuna“ istaknuo je Vladimir Ivić predsjednik ove Mjesne zajednice.

Kako navodi Ivić, u tijeku su radovi na sekundarnoj vodovodnoj mreži u dva zaseoka.

„Vodoopskrba u Boću će uskoro biti poboljšana, jer je Vlada dodijelila sredstva Javnom poduzeću „Komunalno Brčko“ za bušenje bunara u Štrepcima te očekujem da će bunar uskoro biti izbušen i stavljen u funkciju“, rekao je Majazudin Vehabović predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Distrikta.

Pored pomenutih projekata u tijeku su radovi i na Pastoralnom centru za koji je Vlada do sada izdvojila oko 300.000 KM, a pomoć je stigla i iz Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 300.000 kuna.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP “Komunalno Brčko”: Obavijest za kupce električne energije – Boće

Radio Brčko

Uskoro počinje postavljanje led rasvjete u Brčko distriktu

Suvad Alagić

Brčko: Najveći problem u MZ Gornji Rahić je vodoopskrba

Gorana Antić