RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчаци учествовали на десетодневном пројекту у Рогозници

Чланови Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ и особе са потешкоћама у развоју са простора Дистрикта, по други пут, добили су прилику да учествују на десетодневном програму у Рогозници под називом „Бе грејт – криејт“ што значи буди сјајан и креативан (“Be great – create”).

Пројекат под називом “Буди сјајан и креативан” реализован је у периоду од 28. августа до шестог септембра у приморском мјесту Рогозница у Хрватској и финансирала га је Европска комисија.

Водитељ овог програма у име Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ Селмина Мулалић, каже да је укупно учествовало у пројекту 48 учесника из Србије, Хрватске и БиХ.

„Они су прошли различите радионице кроз ову размјену младих, које ће им умногомо помоћи при њиховом психосоцијалном развоју“, истакла је Мулалић.

Учесници из Брчког су подијелили своје утиске које су стекли током десетодневног боравка у Рогозници.

Емина Хрлалић, каже да по други пут учествује на овом програму на којем је научила разноврсне вјештине.

Данило Чикарић, истиче да му је ово први пут да учествује на размјени ученика и да су му се посебно допале радионице на тему културе и умјетности.

У овом програму учествовали су чланови Градског друштва Црвеног крижа Жупања из Хрватске, те школе за основно и средње образовање с домом ‘‘Вук Караџић‘‘ Сомбор из Србије, те су путовали заједно.

У наредном периоду, кажу из брчанског Црвеног крста, организоваће Дане отворених врата како би показали шта су све урадили кроз овај пројекат и угостиће пријатеље који су били судионици на радионици у Рогизници.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Црвени крст већ спреман за смјештај бескућника

Миљана Ђурђевић

Брчко: Црвени крст реализује пројекат “Старење и здравље”

Vladimir Matijević

Brčko: Briga o izbjeglicama iz Ukrajine obaveza Crvenog krsta Distrikta i na današnji Međunarodni dan izbjeglica

Admir Kadrić