RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nenaplaćeno oko 25 posto dnevnih karata

Javno poduzeće „Putevi Brčko“ u protekloj godini izdalo je 13.500 dnevnih karata vozačima koji nisu platili parking mjesto. Od toga je 67 posto naplaćeno, dok će ostatak biti potražen opomenama i sudskim putem.

Zamjenik direktora “Puteva” Mato Itrić ističe da su neplatišama poslali 3.000 opomena, te pokrenuli 120 postupaka prinudne naplate protiv onih korisnika, koji nisu platili parking pet i više puta. On je napomenuo i to da će od ove godine biti dodatno angažiran odvjetnički tim, kako bi se uredovalo plaćanje dnevnih parking karata.

Osim toga, u poduzeću se intenzivno radi i na poboljšanju informatičkog sustava prilikom usluge plaćanja parkinga SMS-om, a na koju su se građani ranije žalili. U tijeku je i nabava još sedam parkomata, te ulaganja na proširenju postojećih i izgradnju novih parking mjesta

Trenutno u Brčko distriktu ima 1.600 parking mjesta, od kojih je u 2018. godini prihodovano s oko  800.000 maraka, koliko je približno i rashodovano.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Završeni radovi na obilaznici

Radio Brčko

Brčko: U narednih 15 dana počinje izgradnja kružnih tokova kod stadiona i na izlazu iz “Eš” naselja

Mirsad Arnautović

Brčko: Nakon gotovo dva mjeseca upotrebe nisu zabilježena oštećenja na obilaznici

Mirsad Arnautović