RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nakon gotovo dva mjeseca upotrebe nisu zabilježena oštećenja na obilaznici

Gotovo dva mjeseca nakon puštanja u privremeni režim saobraćaja na brčanskoj  obilaznici nisu zabilježena bilo kakva oštećenja na kolovoznoj traci u cijeloj njenoj dužini kao ni na 11 mostova, pet nadvožnjaka i tri podvožnjaka koliko ih ima na cijeloj trasi.

“Nadzorni organ je uputio određene primjedbe koje su neuslovne odnosno i tiču se  silikoniranja i farbanja na mostovima, te dodatnog stavljanja bijelih linija što sve zajedno ne utiče na normalno odvijanje saobraćaja na obilaznici” kazao je Miroslav Miškić direktor “Puteva”.

Ono na što će biti usmjerena pažnja u narednom periodu jesu prve kišne padavine kada će se testirati odvodnja vode sa kolovoza, te eventualna mogućnost pomijeranja  zemljanih kosina na ulazu na obilaznicu iz pravca Bijeljine.Izvođač radova na obilaznici je, umeđuvremenu, počeo sa sanacijom pristupnih puteva  njih ukupno devet kojima je proteklih godina dopreman materijal za njenu izgradnju.

JP “Putevi” je angažovalo dodatnu radnu snagu kako bi se vršilo redovno košenje  ogromnih travnatih površina uz trasu obilaznice, te je najavljeno iz ovog preduzeća da će uskoro biti instalirane kante za otpatke kako bi vozači imali gdje odlagati smeće kada se zaustave na nekom od 18 proširenja izgrađenih na obilaznici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prošle godine izdano gotovo 13.000 dnevnih parkirnih karata

Sandra Živković

JP “Putevi” Brčko bilježi porast prihoda od naplate korištenja parking prostora

Sandra Živković

Brčko: Najkasnije u rujnu 200 novih parking mjesta u krugu Bolnice

Sandra Živković