RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nermin Rejzović optužen za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja

Foto: Arhiva

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Nermina Rejzovića (52) iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom položaja ili ovlaštenja u JP „Komunalno Brčko pribavio korist trećem licu, a tom preduzeću nanio štetu.

Rejzović je optužen da je 2016. godine kao odgovorno lice na poziciji vršioca dužnosti direktora JP ”Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko donio odluku na osnovu koje je prokuristi J.V. izvršena nezakonita isplata novca na štetu ovog preduzeća. On se tereti da je, u namjeri da mu pribavi imovinsku korist, donio odluku o produženju prokure J.V. određujući da se primjenjuje unazad tri i po mjeseca u kojem periodu J.V. nije bio ovlašten obavljati te poslove u ime i za račun preduzeća. Na ovaj način optuženi je pribavio protivpravnu imovinsku korist J.V. u iznosu od 6.130,82 KM za koji iznos je pričinio štetu JP ”Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH – navodi se u optužnici.

Optužnicu s dokazima za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja (iz člana 377 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) Tužilaštvo Distrikta dostavilo je nadležnom sudu na daljnji krivični postupak. Optužnica, kojom je podnesen prijedlog za oduzimanje imovinske koristi od optuženog u iznosu od 6.130,82 KM potvrđena je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH.

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Iliću povećana kazna na sedam godina zatvora za ubistvo Slavena Marčete

Radio Brčko

Brčko: Tri mjeseca zatvora službenici Slavici Vujić zbog obmane pri dobijanju pomoći iz budžeta

Radio Brčko

Brčko: Anelu Salihoviću za napad i prijetnje policajcima četiri i po mjeseca zatvora

Radio Brčko