RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Anelu Salihoviću za napad i prijetnje policajcima četiri i po mjeseca zatvora

Foto: Arhiva

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv Anela Salihovića (27) optuženog da je prošlog mjeseca u Brčkom izvršio napad na službenike Policije Brčko distrikta na intervenciji i uputio im prijetnje po život. Zbog opasnosti da bi mogao učiniti krivično djelo kojim prijeti Salihović je odmah pritvoren, a nakon intezivno sprovedene istrage, ubrzo je optužen i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca i 15 dana. Za krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju poslova sigurnosti njemu je prethodno utvrđena zatvorska kazna od četiri mjeseca, dok mu je istovremeno za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti utvrđena kazna zatvora u trajanju od jednog mjeseca i 15 dana.

Tužilaštvo Distrikta procesuiralo je Salihovića, jer je 17. avgusta u Grbavici kod Brčkog pri policijskoj intervenciji zbog narušavanja javnog reda i mira fizički napao jednog policijskog službenika.  Salihović je tom prilikom pružajući aktivan otpor lišavanju slobode službeniku S.K nanio tjelesne povrede, a pošto je savladan uz pomoć policijskog službenika N.M., obojici im je prijetio da će ih ubiti po izlasku na slobodu. Salihović je prethodno prijavljen od građana da na magistralnom putu u Grbavici zaustavljanjem vozila i nalijetanjem na njih narušava javni red i sigurnost saobraćaja.

Za manje od mjesec dana intenzivne istrage, u okviru koje je ubrzo prikupilo dokaze neophodne za donošenje tužilačke odluke, Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Salihovića. Po podizanju i potvrđivanju optužnice Tužilaštvo je s optuženim zaključilo sporazum o priznanju krivice odmjerivši kaznu u skladu sa sudskom kaznenom politikom za ovu vrstu krivičnih djela. Predlaganjem sporazuma, kojeg je Osnovni sud Distrikta potom prihvatio, cjelokupan krivični postupak pravosnažno je okončan kažnjavanjem počinioca u roku od mjesec dana od dana izvršenja krivičnog djela.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sve više krivičnih dijela u stanju neuračunljivosti

Radio Brčko

Brčko: Zastupniku Ćazimu Dačaju produžen pritvor za dva mjeseca

Radio Brčko

Brčko: Podignuta peta optužnica zbog izbornih prevara

Radio Brčko