RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Obavezna zimska oprema od 1. studenog

Obavezna upotreba zimske opreme za motorna vozila na području Brčko distrikta stupa na snagu od 1. studenog tekuće godine i trajat će do 1. travnja 2023. godine.

„Pod zimskom opremom koju vozilo treba posjedovati, podrazumjevaju se pneumatici za zimsku upotrebu MS, M+S, M i S, Snow winter i drugi na svim kotačima vozila, ili na pogonskim kotačima s lancima za snijeg, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije pripravne za postavljanje na najmanje dva pogonska kotača“, kazala je Dževida Hukičević glasnogovornica Policije Brčko distrikta BiH.

Pod zimskim uvjetima na cestama podrazumjevaju se situacije kada pada snijeg i nalazi se na prometnicama, zatim kada se na prometnicama nalazi ugaženi i zaleđeni snijeg, kada pada kiša i ledi se na cesti i kada je zaleđena cesta.

„Bez obzira na vremenske uvjete, sva motorna vozila moraju koristiti i posjedovati propisanu zimsku opremu. Policijski službenici će pored redovnih kontrola vršiti i kontrolu posjedovanja zimske oprreme“, dodala je Hukičević.

Kazne koje su predviđene zbog neposjedovanja zimske opreme iznose 40 KM i isključenje iz prometa kada nastupe zimski uvjeti na cestama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Lakše povrede pješaka koji su u subotu nastradali na pješačkom prijelazu

Gorana Antić

Policija Brčko distrikta BiH nastavlja aktivnosti u predmetu kodnog naziva ”Grant”

Radio Brčko

Brčko: Jedna osoba uhapšena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Radio Brčko