RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Započela sedma Ljetnja policijska škola

Danas je svečano otvorena, sedma po redu, „Ljetna policijska škola“ koju organizuje Policija distrikta u saradnji s gradonačelnikom Brčkog Esedom Kadrićem, Međunarodnom organizacijom za migracije, Uredom OSCE-a i Crvenim krstom u Brčkom.

Policijsku školu podržava i Ujedinjeno kraljevstvo, pa je početku njenog rada, prisustvovao i ambasador Velike Britanije u našoj zemlji, Metju Fild.

Brčanska Policija jedina u BiH organizuje višednevnu policijsku školu s ciljem jačanja rada u zajednici, ali i prevencije, te angažovanja mladih, u ovom slučaju njih četrdeset, s aspekta njihove uloge u sistemu bezbjednosti.

„Efekti djelovanja „Ljetnje škole“ u minulih šest godina su vidljivi i kroz mnogo veći interes mladih ljudi za rad policije, ali i kada imamo potrebu za određenim pretragama i potragama na terenu, polaznici naše škole su prvi, koji se, i bez poziva, javljaju da nam pomognu“, naglasio je šef Policije distrikta, Goran Pisić.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić je iskazao zadovoljstvo što ovakav projekat omogućava i uključivanje mladih, najkonkretnije u aktivnosti policije, pa i selektiranje onih koji će, kao svoje trajno zanimanje odabrati upravo rad u policiji.

“Svakako da ova škola stvara i uslove u dodatnom boljem razumijevanju uloge i značaja policije u zajednici, posebno u segmentu opće sigurnosti“, naglasio je Kadrić.

Ljetnju policijsku školu kontinuirano podržava i Velika Britanija čiji ambasador u BiH Metju Fild nije krio zadovoljstvo kazavši da je ovo jedan vrlo uspješan projekat.

„Veoma mi je drago vidjeti koliko Policija distrikta ulaže ne samo u reagovanje, već i u preventivno djelovanje, uvezujući mlade i gradeći povjerenje u lokalnoj zajednici. Škola takođe pomaže da mladi razviju vještine u prepoznavanju drušveno neprihvatljivog ponašanja, te ih osnaži da postanu pokretači pozitivnih promjena“, istakao je ambasador Velike Britanije u našoj zemlji, Metju Fild.

Sedma „Ljetnja policijska škola“ u Brčkom, koju pohađaju mladi od 15-35 godina rad će okončati u četvrtak 26 avgusta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija oduzela motocikl od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja i bez vozačke dozvole

Radio Brčko

Brčko: Oduzeto auto od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Radio Brčko

Brčko: Povećan broj prometnih prekršaja zabilježenih pomoću stacioniranih i prenosivih radara

Gorana Antić