RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Obilježen svjetski dan turizma

Služba za turizam Vlade Brčko distrikta BiH, današnji Svjetski dan turizma čija je ovogodišnja tema „Turizam za uključivi razvoj“, obilježila je Okruglim stolom na kojem su prezentovani viber stikeri u svrhu promocije Brčko distrikta BiH.

Šef ove službe Aleksandar Đurić, govoreći o ovogodišnjoj temi, istakao je da je ona u skladu Svjetske turističke organizacije, a odnosi se na to kako i na koji način analizirati sve probleme koji su blokirali i turizam u protekle dvije godine, te kako nači inspiraciju za novi rast i razvoj.

„Vlada Brčko distrikta je radila nekoliko interesantnih projekata koji se tiču promocije Brčko distrikta i svih njenih potencijala. Danas smo promovisali viber stikere koji su u suštini jedna nova digitalna sfera komunikacije sa turistima. A svrha je da turisti koji borave u Brčkom mogu koristiti inspiraciju tih motiva Distikta sa stikera, odnosno kako bi ih isti ti motivi ponovo vratili u Brčko distrikt“, kazao je Đurić.

Stikere je u saradnji Odjelom za privredu, sport i kulturu, uradio mladi Aleksandar Pantelić, inače predsjednik Udruženja Stend Up, koji je istakao da da je promovisan set od 16 ilustrovanih stikera turističkih atrakcija Brčko distrikta i nekih prepoznatljivih lokacija.

„Svjesni smo da danas sve više i više prelazi na digitalnu transformaciju, da se koristi digitalizacija u svemu, dosta ljudi koristi viber, odnosno viber ima preko milijardu korisnika. I samim tim treba da iskoristimo sve potencijalne alate da promovišemo Distrikt. Stikere će bit moguće preuzeti besplatno od danas“, dodao je Pantelić.

Svjetski dan turizma, FOTO: Sanita Jerković Ibrahimović

Predsjednik Udruženja hotolijera Danica Rosić, istakla je da je promocija turističkih sadržaja Brčko distritka BiH od izuzetne vašnosti.

„Brčko je prvenstveno grad na rijeci i imamo taj potencijal koji treba da iskoristimo. Dobro bi bilo da se još uredi šetalište uz Savu, možda nabavi neka brodica za turiste da i tako privučemo goste. A već imamo šta da ponudimo, prije svega dosta kulturno-istorijskih spomenika, od same Vijećnice, manastira u Popovom Polju, Iskopina u Bijeloj i slično“, dodala je Rosić.

Aleksandar Đurić, iskoristio je ovu priliku i da pozove sve da daju svoje sugestije na novu strategiju razvoja turizma Brčko distrikta BiH, kako bi do kraja godine što je moguće kvalitetnija i provodljivija na samom terenu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Danas je Svjetski dan turizma

Mirsad Arnautović

Sutra predstavljanje knjige ‘Narodna glazba Bosne i Hercegovine’

Radio Brčko

Промоција књиге “Зактрљај ме око света”

Admir Kadrić