RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu raspisao dva Javna poziva

Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu 21. ožujka raspisao je dva Javna poziva ukupne vrijednosti oko dva milijuna maraka. Jedan Javni poziv se odnosi na financiranje odnosno sufinanciranje programa odnosno projekata od javnog interesa iz oblasti sporta i kulture, dok je drugi vezan uz manifestacije iz oblasti sporta i kulture koje su planirane za 2023. godinu.

„Za Javni poziv za financiranje odnosno sufinanciranje programa, odnosno, projekata od javnog interesa iz oblasti sporta i kulture izdvojeno je 1.450.000 KM. Cilj ovog poziva je razvitak iz oblasti amaterskog, školskog i rekreativnog sporta, te kulture“, kazala je Samira Kaloper, predsjednica komisije za pripremu Javnog poziva. Ova novčana sredstva raspoređena su na sljedeći način:

  • Za programe i projekte od javnog interesa u području amaterski sport dodjeljuje se 1.000.000 KM od ukupnog iznosa;
  • Za programe i projekte od javnog interesa u području školski sport dodjeljuje se 50.000 KM od ukupnog iznosa;
  • Za programe i projekte od javnog interesa u području rekreativni sport dodjeljuje se 50.000 KM od ukupnog iznosa;
  • Za programe i projekte od javnog interesa u području kulture dodjeljuje se 175.000 KM od ukupnog iznosa;
  • Za programe i projekte od javnog interesa  iz područja nacionalne kulture Hrvata dodjeljuje se 50.000 KM od ukupnog iznosa;
  • Za programe i projekte od javnog interesa  iz područja nacionalne kulture Srba dodjeljuje se 50.000 KM od ukupnog iznosa;
  • Za programe i projekte od javnog interesa iz područja nacionalne kulture Bošnjaka dodjeljuje se 50.000 KM od ukupnog iznosa;
  • Za programe i projekte od javnog interesa iz područja nacionalne kulture manjina dodjeljuje se 25.000 KM od ukupnog iznosa.

„Drugi Javni poziv odnosi se na financiranje odnosno sufinanciranje programa odnosno projekata od javnog interesa za manifestacije iz oblasti sporta i kulture, planirane u planu i programu rada Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu za 2023. godinu, a za koje je izdvojeno 480.000 KM“, dodala je Kaloper.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objave.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Javni poziv za pomoć gospodarskim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije

Radio Brčko

“Demos” Brčko nastavlja monitoring i nakon puštanja u funkciju CT- aparata

Suvad Alagić

ZZZ Brčko distrikta objavio Javni poziv za zapošljavanje teže zapošljivih lica

Radio Brčko