RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Odluke Skupštine o javnom interesu veoma važne za realizaciju infrastrukturnih projekata

Brčanski Parlament u minuloj godini nastojao je na dnevnom redu zasjedanja imati sva najaktuelnija pitanja, kao i tačke koje se tiču infrastrukturnih projekata kako bi ih prioritetno rješavao.

„Poseban značajna, u ovom kontekstu, ima analiza i usvajanje odluka o javnim interesima kojih na svakom zasjedanju imamo bar desetak i koje su bitne i u smislu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kao preduslova za nastavak projekata iz takozvanog kapitalnog budžeta“, rekao je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.

Inače, kad je riječ o prioritetnim lokalnim infrastrukturnim projektima Milić je izdvojio izgradnju magistralnog cjevovoda trasom zaobilaznice, kao i projekat revitalizacije brčanske „Luke“.

„U svakom slučaju tokom ove godine nastojaćemo rad brčanske Skupštine učiniti maksimalno ekspeditivnim, no nikako na uštrb studioznog i temeljitog analiziranja svih pitanja od posebne važnosti za građane sa akcentom na one koji se tiču zakonodavne oblasti u Distriktu“, akcentirao je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.