Brčko

Brčko: Odobren nastavak izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane

Članovi Vlade Brčko distrikta dali su danas zeleno svjetlo za nastavak aktivnosti na izgradnji multifunkcionalne sportske dvorane na izletištu Ficibajer po projektnom rješenju iz 2008. godine, rekao je Nenad Radojković, šef Pododjeljenja za javne objekte u brčanskoj Vladi.

Taj koncept podrazumijeva da se zatvore postojeći bazeni i izgradi multifunkcionalna dvorana uz same bazene.

Ukoliko u narednom vremenu sve aktivnosti u vezi sa ovim projektom, budu tekle po planu, Radojković kaže da bi početkom naredne godine već trebalo da bude spremna tenderska dokumentacija za izbor izvođača radova na igradnji pomenutog objekta.

Inicijalna sredstva za početak izgradnje ove multifunkcionalne dvorane, kapaciteta oko 2.200 gledalaca, su obezbijeđena iz sredstava Klirinškog duga Rusije prema BiH gdje je Brčko dobilo 6,2 miliona KM, a ukupna vrijednost projekta bi, prema ranijim procjenama, iznosila oko 15 miliona maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button