Brčko

Представљена идејна рјешења за мултифункционалну дворану у Брчком

Најбољих осам радова приспјелих на Јавни позив за идејно рјешење изгледа градске мултифункционалне дворане у Брчком остављени су данас на изложби у Галерији градске Вијећнице, који ће јавности бити доступни у наредних пет дана.

Градоначелник дистрикта Брчко Есед Кадрић је овом приликом рекао да су последњу годину интензивиране припреме за почетак  изградње овог важног инфраструктурног објекта за потребе локалних спортских клубова.

„Намјера нам је да инкорпорирамо неки од понуђених концепата на постојеће конструкције градских базена и да се гради нова дворана. Иницијално имамо 2,5 милиона марака за почетак радова на овој  дворани за чију изгрању ће нам требати минимално 25 милиона марака“, истакао је Кадрић.

Ненад Радојковић, шеф Пододјељења за јавне објекте у Одјељењу за јавне послове, казао је да је конкурс за израду идејног архитектонског рјешења градске сале и базена спроведен у 2020. години с циљем да се дође до квалитетног рјешења које ће послужити за наставак пројектних активности које се тичу израде просторно-планске и пројектне документације.

„У посљедње двије године сукобљавају се два концепта, један се односи на максимално искоришћавање постојећих објеката уз наставак радова на изградњи сале и затварања постојећег базена, а други концепт се односи на нову изградњу једног од понуђених идејних рјешења на тој или некој другој локацији. Прије годину дана је Влада донијела закључак да се радови наставе на постојећим објектима и након извршених испитивања и анализе, добили смо коначан налаз да су објекти употребљиви уз одговарајуће санационе радове. Овдје су данас презентована идејна рјешења Завода како би се реализовало претходно поменуто у смислу сагледавања најбоље варијанте за имплементације овог пројекта“, појаснио је Радојковић.

Изложба идејних рјешења у галерији Вијећнице биће отворена до 27. маја 2022. године, те се позивају сви грађани, а нарочито спортски радници, да посјете исту и искажу своје мишљење. Уједно, грађани могу учествовати у анкети у вези са идејним рјешењима доступној путем линка: http://vlada.bdcentral.net/Content/Read/idejna-rjesenja-sc-brcko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button