Brčko

Brčko: Održan “Dan otvorenih vrata Vladinog Pododjela za podršku MZ, UG i NVO”

U Omladinskom centru u Brčkom danas je održan “Dan otvorenih vrata Pododjela za podršku MZ, UG i NVO”, u organizaciji Vladinog Odjela za stručne i administrativne poslove i UNDP-a BiH. Akcenat je bio na jačanju uzloge mjesnih zajednica u društvu putem različitih projekata i aktivnosti.

Šef Vladinog Odjela za stručne i administrativne poslove, Srđan Blažić, kazao je da je Brčko Distrikt još od 2016. godine uključen u projekat koji se zove „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Među 126 mjesnih zajednica u projekat je uključeno šest brčanskih mjesnih zajednica.

Blažić je naglasio da su prvi rezultati već vidljivi na terenu u dijelu izrade projekata i dobijanja pomoći kod drugih fondova, te uključivanja mladih i žena u rad mjesnih zajednica.

Uz sufinasiranje Vlade u iznosu od 30 posto dosad je kupljen ultrazvučni aparat u Grčici, realizovan je projekat uređenja Maoče, društveni dom i dječije igralište u Brezovom Polju, te druge aktivnosti u šest brčanskih mjesnih zajednica gdje se projekat realizuje.

Ispred predstavnika mjesnih zajednica Brčko Distrikta, Jovica Savić, predsjednik MZ „Donji Brezik“ kazao je da je urađeno nekoliko infrastrukturnih projekata u Breziku i da je u planu pokretanje Udruženja žena .

On je rekao da je do sada u Donji Brezik uloženo preko 30.000 maraka i dodao da je potrebno još sredstava da bi se aktivnost realizovala u cjelosti.

Prva faza projektaostaje otvorena do oktobra, a nadležni očekuju da kroz program UNDP-a ambasade Švicarske i Švedske u BiH nastave pomagati projekat i u naredne četiri godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!