RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održan trodnevni trening u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BIH”

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BIH“, prošlog tjedna je održan trodnevni trening za uporabu IKT (informacijsko-komunikacijske tehnologije). Projekt je organiziran za predstavnike gradova Brčko, Bijeljina, Gradačac i Gračanica, te drugih partnerskih mjesnih zajednica.

Na trodnevnom treningu u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BIH“ sudjelovali su i predstavnici mjesnih zajednica iz Brčkog i to iz MZ Bijela, MZ Gornji Rahić, MZ Ilićka, MZ Šatorovići i MZ Gredice II.

„Cilj je da ljudi koji obnašaju dužnosti u mjesnim zajednicama, a posebno gdje imamo tehničke sekretare, da uz pomoć ove tehnologije lakše ostvare komunikaciju sa Pododjelima i ostalim Vladinim organizacijama“, istaknuo je Nedim Hamzabegović, predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Distrikta u čijoj je nadležnosti i rad mjesnih zajednica.

Projekt je financiran od Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BIH, te će se kroz ovaj program pokušati unaprijediti rad mjesnih zajednica.

Kroz ovaj projekt se žele stvoriti jake mjesne zajednice koje doprinose poboljšanju kvalitete života i osiguravaju veći angažman građana u procesu donošenje odluka na lokalnoj razini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove posjetio UG “Brčansko srce”

Sandra Živković

Audio emisija: Novi šef Odjela za stručne i administrativne poslove predstavlja prioritete rada u 2021. godini

Radio Brčko

Brčko: U toku dodjela sredstava za mjesne zajednice u iznosu od po 5.000 KM

Suvad Alagić