RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove posjetio UG “Brčansko srce”

Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta, Nedim Hamzabegović posjetio je danas Udrugu građana oboljelih od malignih oboljenja „Brčansko srce“ kako bi se upoznao s njihovim radom, ali i problemima i potrebama.

On se ovom prilikom osvrnuo i na novi Zakon o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta koji propisuje drugačiji način financiranja nevladinih organizacija.

„Što se tiče iznosa sredstava, mi nismo predvidjeli i razvrstavali iznose, mi imamo ukupna sredstva predviđena za javne pozive i mi ćemo shodno s potrebama naših udruženja i ostalih i humanitarnih i pacijentskih i klasičnih udruženja naspram njihovih prijedloga i programa odobravati njihove prijedloge, odnosno projektne ideje“, rekao je Hamzabegović.

Predsjednica „Brčanskog srca“ Ramiza Musić je istaknula kako su prilikom današnje posjete, s predstojnikom Hamzabegovićem razgovarali o odredbama novog Zakona te o njihovom zalaganju o odvajanju pacijentskih od drugih udruženja.

„Ovo je samo nešto malo šire i mislim da neće biti problema što se tiče nas, da ćemo i pisati projekt i opravdati, jedino malo što se mi uvijek nekako zalažemo da odvoje nas pacijentska udruženja od ostalih udruženja koje se bave drugim aktivnostima. Predstojnik Hamzabegović je i na tu temu rekao da se ide na to da se najvjerojatnije odvoje pacijentska udruženja, što bi nam bilo jako drago“, kaže Musić.

Ona se zahvalila Hamzabegoviću na posjeti udruzi te izrazila nadu da će i ubuduće imati dobru suradnju s Odjelom.

Udruga „Brčansko srce“ trenutno broji oko 120 članica, koje vrlo aktivno rade na promociji neophodne prevencije u borbi protiv svih vrsta malignih oboljenja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pokretni mamograf u ponedjeljak, 7. septembra, na parkingu isped prostorija Udruženja “Brčansko srce”

Radio Brčko

„Brčansko srce“ obilježilo Svjetski dan borbe protiv karcinoma

Sanita Jerković Ibrahimović

Članice „Brčanskog srca“na Trgu mladih djelile ružičaste vrpce i brošure

Sanita Jerković Ibrahimović