Brčko

Brčko: Oko 200 građana dnevno traži ljekarski pregled

Kako bi se smanjile gužve, u trijažnim i covid ambulantama radi preko pet doktora i deset medicinskih sestara, a sve u cilju smanjenja gužve.

U Bosni i Hercegovini situacija sa pandemijom, sudeći prema posljednjim podacima, postaje sve teža.

Situacija u Kantonu Sarajevo je krajnje zabrinjavajuća a slične stvari se dešavaju i u Tuzlanskom kantonu.

Mjere se iz dana u dan sve više postrožavaju a bolnički kapaciteti su skoro popunjeni do kraja.

Prema podacima iz brčanske trijažne i covid ambulante, zbog ovih okolnosti, angažovano je brojno osoblje u namjeri da pomogne građanima koji se javljaju sa simptomima korona virusa. Kako bi se smanjile gužve, u trijažnim i covid ambulantama radi preko pet doktora i deset medicinskih sestara, a sve u cilju smanjenja gužve.

Stanje ukazuje na to da u prosjeku oko 200 građana zatraži pregled kod doktora u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button