RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Mali nogomet: “Klanac Brčko” vice prvak

Prvenstvena sezona u Prvoj Fucal ligi Federacije BiH je završena. Natjecalo se 18 klubova u tri skupine. U Prvoj skupini je prvak MNK Iskra Vrbas Bugojno, u drugoj FC Konjodor Bužim u trećoj  MNK Banovići.  Ovi prvaci i najbolji drugo plasirani MNK Hercegovina iz Širokog Brijega igraju doigravanje za plasman u Premijer ligu Fucala BiH.

U nedjelju 21. ožujka se igraju prve utakmice, a uzvratne 28. ožujka. Žrijeb je odlučio da prve utakmice igraju: FC Konjodor Bužim – MNK Banovići, te MNK Hercegovina Široku Brijeg – MNK Iskra Vrbas Bugojno.

MNK Klanac Brčko distrikt je u konkurenciji pet klubova osvojio drugo mjesto i vice šampionsku titulu u skupini tri. MNK Klanac je poslije osam odigranih utakmica zabilježio tri pobjede i tri remija i dva poraza. Postigli su 21, a primili 23 gola i imaju 12 bodova. Treći je FC Lilium Doboj Istok sa 12, četvrti je MNK Lukavac sa 7, a peti  KMF Lux Brčko sa 4 boda.

Utakmica posljednjeg kola je za Brčake posebno bila zanimljiva i dopadljiva, jer su se sastali u derbiju brčanskih klubova MNK Klanac i KMF Lux Brčko. Prvo poluvrijeme je proteklo u obostrano dobroj igri rezultatom 0 : 0 što se u fucalu rijetko događa. U 21-oj minuti poveo je Klanac prvi golom na utakmici u 21. minuti, a postigao je pogotke i u 34. i 39. minuti, a Ernes Hasnaović u 32. minuti je zabio četvrti za Klanac. Za LUX je strijelac Admir Hadžimuhamedović.

MNK KLANAC: Bajrić, Delagić, Hasnaović, Bahtić, Mujkanović, Bahor, Mrkaljević, Livadić, Čavalić, Mujkanović,, Čeliković, Buljubašić, Mujagić. Trener – Adis Omerović. Sportski direktor – Ermin Adžajlić.

KMF LUX: Junuzović, Mušanović, Mehmedović, Ibrahimbašić, Iljazović, Omeragić, Šišić, Arnautović, Hadžimuhamedović, Grubašić. Trenr: Vedad Helać, predstavnik kluba : Admir Selešević.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac   

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.