RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Oštećeni dijelovi lučke dizalice bit će uskoro popravljeni

Tijekom olujnog nevremena koje je prošli mjesec zahvatilo naš grad došlo je do oštećenja dijelova nove dizalice Javnog poduzeća „Luka Brčko“, a koja je trenutno u fazi montiranja.

„Do oštećenja je došlo kada je jak vjetar pogurao postojeće dizalice i one su udarile u dijelove nove dizalice, te smo ovaj problem iznijeli i na sjednici Vlade Brčko distrikta“, kazao je Perica Josić, ravnatelj JP „Luka Brčko“. Prema njegovim riječima, dogovoreno je da se dijelovi nove dizalice već ovog tjedna pošalju na popravak u Latviju u tvrtku koja ih proizvodi, te kada se popravljeni vrate, nastavi nesmetana montaža i puštanje u rad nove lučke dizalice.

Pored radova na novoj lučkoj dizalici i radovi na trećoj fazi modernizacije Luke teku planiranom dinamikom.

„Novi nadvožnjak na Bjeljinskoj cesti s novim kolosijekom pruge izbetoniran je, te je potrebno da beton poprimi potrebna svojstva kako bi se sigurno uklonile postavljene skele“, istaknuo je Josić i dodao kako će u narednih nekoliko dana one biti sklonjene i na ovoj dionici ceste promet će se ponovo početi odvijati bez poteškoća.

Svi radovi na trećoj, ujedno i zadnjoj, fazi modernizacije Luke trebali bi prema riječima ravnatelja ovog poduzeća biti okončani do kraja tekuće godine.

Pored svih tekućih radova, koji podrazumijevaju modernizaciju brčanske Luke i pretovar roba, Josić ističe kako su i partneri u prekograničnoj suradnji sa lučkom upravom Slavonski Brod. Naime, ispred brčanske Luke aplicirali su na natječaj za izgradnju marine s 200 vezova na rijeci Savi u Brčkom, te  rezultate  natječaja  očekuju do kraja godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP “Luka Brčko” radi na obnovi ugovora za novu dizalicu

Gorana Antić

Brčko: U JP “Luka Brčko” stigli prvi dijelovi za novu dizalicu

Gorana Antić

JP „Luka Brčko“ objavljuje usmenu licitaciju za izdavanje u zakup poslovnih prostora

Radio Brčko