RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Luka Brčko” radi na obnovi ugovora za novu dizalicu

Zbog prolongiranog roka za nabavku nove dizalice za brčansku „Luku“, ovih dana se radi na obnovi ugovora kako bi on prešao sa ruske tvrtke na tvrtku iz Latvije koja proizvodi djelove za dizalicu.

„Pristigla je bankovna garancija za nabavu novog lučkog krana, te sada slijedi prijenos ugovora na novog izvođača, a to je tvrtka iz Latvije. Ovaj prijenos ugovora se radi iz više razloga, prvenstveno kako bi tvrtka mogla nesmetano isporučiti dizalicu, te kako bi Europska banka za obnovu i razvitak mogla isplatiti izvođaču ugovoreni iznos“, kazao je ravnatelj JP „Luka Brčko“ Perica Josić.

Josić je dodao, da je ovih dana završena i ponuda za korporativno upravljanje “Lukom”, te je izabrana konzultanska tvrtka koja će to odraditi.

„Korporativno upravljanje predstavlja plan razvitka „Luke“ u narednom razdoblju, to znači da iz Europske banke žele da znaju gdje ulažu svoj novac. Konzultanska tvrtka će skenirati „Luku“ do najsitnijih detalja i dat će svoje preporuke kako da u narednom razdoblju budemo profitabilni i samoodrživi“, obrazložio je Josić.

Josić je zaključio kako unatoč niskom vodostaju rijeke Save, zabrane izvoza trupaca, ali i zbog događanja u Ukrajini koji su usporili dovoz čelika iz Rusije, brčanska „Luka“ i dalje uredno posluje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pretovar u luci gotovo zaustavljen

Mirsad Arnautović

Brčko: Oštećeni dijelovi lučke dizalice bit će uskoro popravljeni

Gorana Antić

Modernizacija JP “Luka Brčko” teče planiranom dinamikom

Gorana Antić