RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Ovogodišnji 18. Međunarodni sajam privrede počinje u četvrtak

Rukovodstvo Privredne komore Brčko distrikta danas je upriličilo konferenciju za  novinare na kojoj je najavljeno da će na ovogodišnjem 18. Međunarodnom sajmu privrede u Brčkom učešće uzeti više od 150 izlagača iz BiH i zemalja regiona.

“Brčanski sajam predstavlja jedan od najznačajnijih privrednih događaja na našim prostorima, što potvrđuje višegodišnji kontinuitet – tradicija održavanja Sajma, rezultati uspjeha, te veliki broj izlagača kako domaćih tako i stranih”, istakao je Jelenko Ilić predsjednik Organizacionog odbora sajma.

Po njegovim riječima, sve je već spremno za svečano otvaranje ove sajamske manifestacije koja ove godine slavi svoje punoljetstvo odnosno osamnaest godina održavanja. “U sklopu ovogodišnjeg sajma u Brčkom, prvi put, će biti promovisani mladi brčanski preduzetnici i pozitivni učinci Projekta samozapošljavanja u privredi i poljoprivredi kao i  Zakon o poslovim zonama”, kazao je gradonačelnik distrikta, Siniša Milić.

Sanela Hadžajlić, predjednica Privredne komore je dodala da sajam u Brčkom sigurno opravdava svoje održavanje jer predstavlja jedinstvenu priliku da izlagači, a posebno oni iz Brčkog predstave svoje proizvode i usluge.

Ovogodišnji 18. Međunarodni Sajam privrede u Brčkom održava se u periodu od 07. do 09. novembra u prostoru nekadašnjeg “Tropika”, a pokrovitelj sajamske manifestacije je Vlada Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Okrugli stol za mlade poduzetnike 8. novembra od 10:30 u “Tropiku”

Radio Brčko

Брчко: Пољопривредници очекују помоћ Владе у реализацији прољетне сјетве

Миљана Ђурђевић

Privredna komora Brčko realizuje prvi međunarodni projekat

Sanita Jerković Ibrahimović