RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInternacionalni teatarski susretiKultura

Brčko: Pete festivalske večeri predstava “Žene u crvenom” HNK Osijek

Susreti pozorišta / kazališta BiH u Brčkom nastavljeni su sinoć predstavom „Žene u crvenom-scena u sceni“ Davora Špišića u režiji Damira Mađarića i izvedbi Hrvatskog narapodnog kazališta iz Osijeka, čiji će snimak na televiziji i na facebook stranici (susreti.co.ba) biti emitiran sutra u u 19:30 sati.

Večeras se snima predstava “Balkanski špijun u Sarajevu” Sulejmana Kupusovića i u produkciji Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

Pratećim program Susreta nastavlja danas u 15:00 sati u studiju HIT televizije predstavljanjem monografije Utemeljitelji bh teatra – Jurislav Korenić. Pod moderatorskom palicom Danijele Regoje sudjeluju: Goran Damjanac, Jakov Amidžić i Srđan Vukadinović.

Foto: hnk-osijek.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Na sceni Doma kulture sinoć odigrana “32. proba” BNP-a Zenica

Radio Brčko

Brčko: Gran pri Susreta dodijeljen predstavi “GospOUdinNOUbadi” EXIT teatra Zagreb

Radio Brčko

Brčko: Odigrana predstava “GospOUdinNOUbadi”, a pred gledaocima večeras “Arzamas”

Radio Brčko