RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počela nova školska godina

U 15 osnovnih i četiri srednje škole na području Brčko distrikta danas je za oko 9000 učenika započela nastava u novoj 2023/24 školskoj godini. U prve razrede osnovne škole upisano je 627 učenika, a u prve razrede srednje škole 710 učenika.

„Nova školska godina koja je danas počela na području Brčko distrikta krenula je bez poteškoća za oko 6000 učenika osnovnih škola, kao i za 2.700 učenika srednjih škola“, kazao je Zoran Bulatović predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Distrikta. On je prilikom današnje posjete Trećoj osnovnoj i srednjoj Tehničkoj školi istaknuo kako su u prethodnom razdoblju izvršene sve pripreme za nesmetan početak nastavnog procesa, kao i da je za sve učenike osiguran školski prijevoz.

Ravnatelj Treće osnovne škole Vladimir Simić kazao je da ove godine u centralnoj i područnoj školi u Grbavici nastavu pohađa 700 učenika, od kojih je 75 prvačića u tri odjela, te da je broj upisa u prve razrede u ovoj obrazovnoj ustanovi iz godine u godinu u blagom porastu.

„U Tehničkoj školi Brčko distrikta u prvi razred upisan je 281 učenik u 13 odjela, a najviše zanimanja je za smjer elektrotehničar računarstva, cestovni promet, građevinski tehničar, automehaničar i drugi“, kazao je Dejan Nikolić ravnatelj srednje Tehničke škole.

Učenici prvog razreda Tehničke škole, smjer automehaničar, očekuju da će tijekom svog obrazovanja steći kvalitetno znanje i vještine koje će im u budućnosti trebati za obavljanje posla kojeg vole i koji ih zanima.

Predstavnici Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta poželjeli su svim učenicima i njihovim roditeljima, kao i svim prosvjetnim radnicima puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!