RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počelo drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama

Za oko 9.000 učenika u 15 osnovnih i u četiri srednje škole na području Brčko distrikta danas je bez poteškoća započelo drugo polugodište školske 2023/2024. godine.

„Nakon zimskog raspusta koji je trajao od 26. prosinca, danas je započelo drugo polugodište, a na osnovu izvješća koje su škole poslale Odjelu za obrazovanje početak nastave je protekao bez problema“, kazao je Zoran Bulatović, predstojnik Odjela za obrazovanje, dodajući kako prijevoz normalno funkcionira, kako su osigurani energenti za grijanje i sve su učionice zagrijane, te da je nastavni i stručni kadar na svojim radnim mjestima.

Prema njegovim riječima prvo polugodište je proteklo bez ikakvih problema te se nada takvom nastavku do kraja ove školske godine, a naredni raspust planiran je za početak travnja i do tada ne bi trebalo biti prekida nastave. Proljetni raspust planiran je za prvi tjedan u travnju, odnosno od 1. travnja do 5. travnja 2024. godine.

„Ovom prilikom želim podsjetiti roditelje da je u tijeku evidentiranje djece koja nisu pohađala predškolske ustanove za upis na pripremnu nastavu, a koja je obavezna za djecu koja će do 1. travnja napuniti šest godina, te su obavezni na jesen krenuti u prvi razred“, dodao je Bulatović.

Pripremna nastava odvijat će se u dvije etape, prva će početi u veljači i trajat će do proljetnog raspusta, a druga etapa nakon proljetnog raspusta do kraja školske godine, nakon čega će se vršiti testiranje spremnosti djece za polazak u prvi razred školske 2024/2025. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Rekonstrukcija ulice Branislava Nušića teče po planu

Suvad Alagić

Brčko: U prostorijama Policije predstavljen projekt “Ne internet nasilju”

Gorana Antić

U Emisiji o obrazovanju gost Zoran Bulatović, šef Odjela za obrazovanje u brčanskoj Vladi

Radio Brčko