RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Од овог мјесеца субвенционисање боравка дјеце у приватним вртићима

За субвенционисање дијела трошкова за боравак дјеце у приватним вртићима из буџета дистрикта за три мјесеца ове године издвојено је око 170 хиљада марака, а изабрана су четири обданишта која испуњавају услове и која могу користити средства у складу са њиховим капацитетом.

„Недавно је донесена одлука о избору четири приватна обданишта која су се пријавила и која испуњавају услове за добијање ових средстава“, рекао је Зоран Булатовић, шеф  Одјељења за образовање у Влади дистрикта.

Он каже да се са реализацијом одлуке креће од октобра мјесеца ове године, а ријеч је о субвенционисању дјеце у приватним обдаништима у износу од по 100 марака мјесечно по дјетету.

Зоран Булатовић

„Циљ нам је да помогнемо родитељима јер су цијене коштања боравка дјеце у приватним обдаништима  веће од цијена у јавном обданишту“, рекао је Булатовић.

Према његовим ријечима биће субвенционисан само онолики број дјеце за колико је регистровано приватно обданиште.

„Право на субвенцију имају дјеца која бораве цијели мјесец у обданишту. У складу са одобреним бројем односно капацитетом приватног обданишта и ми рачунамо да ће то бити до 350 дјеце у овом периоду“, појаснио је Булатовић.

То право, како је рекао, немају дјеца која користе дневни боравак односно дјеца која не задовољавају услове за боравак у јаслицама и вртићу

Булатовић напомиње да се ради о пилот пројекту односно о нечему што се први пута уводи и, у зависности од тога какав ће бити резултат свега овога, до краја године ће се надлежни опредијелити и за наредну годину.

„У приједлогу буџета за наредну годину немамо позиционирана средства за ове намјене, али очекујем да ће уз довољно подрше посланика кроз амандманско дјеловање бити обезбијеђена средства и за наредну годину“, појаснио је Булатовић.

Булатовић је овом приликом најавио могућност изградње још два јавна обданишта у идућој години једног у Диздаруши, а другог у Српској Вароши.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Usvojena Odluka o usvajanju konačne rang liste studenata za razdoblje od siječnja do kraja srpnja 2022. godine

Gorana Antić

MZ Meraje: Okončani projekti vrijedni 250.000 maraka

Admir Kadrić

Brčko: Vermont realizovao „Dan za prijateljstvo“

Radio Brčko