RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Počelo “Ljeto župe Zovik 2019”

Turnirom u malom nogometu, u Brčkom je započela kulturno – sportska manifestacija „Ljeto župe Zovik 2019“ koja će trajati do petka, 16. kolovoza.

Mirko Zečević-Tadić, u ime organizatora, kaže da je program ispunjen raznim sadržajima, od planinarskih izleta do druženja u tamošnjem Planinarskom domu “Sveti Bernard”. On podsjeća da su jučer održani i 11. zavičajnih susreti Donji Zovik, dok je danas hodočašće i misa kod kapele u Gornje Zoviku.

Prigodom sutrašnjeg velikog blagdana za katolike – Velike Gospe, nakon vjerskih obreda, uslijedit će tradicionalna Smotra folklora i Sijelo župe Zovik. Posljednjeg dana manifestacije, u naselju Štrepci, bit će obilježen blagdan sv. Roka.

Prema iskustvima iz ranijeg razdoblja, organizatori „Ljeta župe Zovik“ i ove godine očekuju preko dvije tisuće posjetitelja, s obzirom da je najmanje polovina od toga u prethodnih nekoliko dana posjetila ovaj dio Brčkog.

Sredstva za realizaciju manifestaciji kroz dotacije prema mjesnim zajednicama obezbijeđena su iz proračuna Distrikta i kroz dobrovoljne priloge građana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Bogat program ovogodišnje manifestacije “Ljeto župe Zovik”

Radio Brčko