RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Bogat program ovogodišnje manifestacije “Ljeto župe Zovik”

Deveta po redu kulturno-vjerska manifestacija “Ljeto župe Zovik” koju uz Župni ured organiziraju mjesne zajednice Gornji Zovik i Štrepci i Planinarsko društvo Granaš, započela je početkom ovog mjeseca turnirom u odbojci, koji je bio prva u nizu aktivnosti planiranih za ovu manifestaciju.

Ljeto župe Zovik nastavlja se obilježavanjem Spomen dana prilikom kojega će biti služena sveta misa za poginule branitelje, zatim će biti održani 12. Zavičajni susreti te izlet do Planinarskog doma “Sv. Bernard”.

„Središnji događaj ovogodišnjeg Ljeta župe Zovik – “Župsko sijelo” bit će upriličen 15. kolovoza, gdje očekujemo oko 800 uzvanika, među kojima će, uz mještane, prisutni biti i politički predstavnici iz reda Hrvatskoga naroda“, kazao je jedan od organizatora ove manifestacije Marinko Grgić.

Prema Grgićevim riječima ova manifestacija s bogatim kulturno-zabavnim programom financira se većinom od dobrovoljnih priloga gostiju i stanovnika mjesnih zajednica Gornji i Donji Zovik i Štrepci.

Posljednjeg dana manifestacije, u utorak 16. kolovoza, bit će služena sveta misa u Štrepcima povodom blagdana sv. Roka.

FOTO: garevac.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zbog obilnih kišnih padavina u Zoviku oštećena putna komunikacija

Mirsad Zahirović

JU Jedanaesta osnovna škola Zovik održala humanitarnu akciju „Vrijeme ljubavi i mira“

Radio Brčko

Brčko: Počelo “Ljeto župe Zovik 2019”

Radio Brčko