RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počelo obilježavanje tradicionalne manifestacije “Ti si ruža džennetska”

Centralnom mevludskom svečanošću, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko i u povodu dana rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s., danas je počelo obilježavanje cjelomjesečne tradicionalne manifestacije „Ti si ruža džennetska”.

Glavni imam Medžlisa IZ Brčko Mustafa efendija Gobeljić podsjeća na značaj mevluda, koji predstavljaju tradiciju muslimana u posljednjih pet stoljeća, s kojim će se, kako kaže, nastaviti narednih dana i u ostalim džamijama u Brčko distriktu.

Gost, predavač, u okviru mevludske svečanosti, bio je Nazif ef. Garib, profesor Karađoz-begove medrese u Mostaru,  koji se kroz izlaganje osvrnuo na temeljene ljudske vrline, koje je Allahov Poslanik propovijedao, a to su dobrobit, plemenitost i zajedništvo.

U ovogodišnjoj manifestaciji „Ti si ruža džennetska“ pripremljene su različite aktivnosti, od duhovno-vjerskih, preko kulturno-vjerskih i edukativnih do sportskih, humanitarnih i ekoloških.

Za večeras je najavljena tribina „Muslimani i jačenje radikalne desnice u Evropi“ u Bijeloj džamiji u 18:45 sati. Gost je prof. Muhamed Jusić.

Manifestacija traje do 7.12.2019. godine, a očekuju se bogat programski sadržaji i za mlade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sutra počinje manifestacija “Ti si ruža džennetska”

Suvad Alagić

Počinje “Škola Kur'ana” u organizaciji Islamske zajednice u Brčkom

Mirsad Arnautović

Sagrađena kuća brčanskoj porodici Martinović

Admir Kadrić