RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počelo postavljanje novogodišnje rasvjete

Uposlenici JP Komunalno Brčko započeli su postavljanje novogodišnje dekorativne rasvjete u centru Brčkog i okolnim saobraćajnicama kojima se ulazi u grad. Ova aktivnost bi trebala biti završena do kraja sedmice.

“Kao i predhodnih godina, u posljednjoj sedmici novembra, te prvoj u decembru radnici brčanskog komunalnog preduzeća počinju ukrašavati grad novogodišnjom rasvjetom. Većina rasvjete je montirana tokom cijele godine   na uličnu rasvjetu dok se doodatni ukrasi postavljaju ispred Vijećnice, zgrade Vlade, na pješačkoj zoni i nekim drugim lokalcijama u distriktu”, kazala je Jelena Lugonja, asistent direktora u ovom preduzeću.

Sutra će u centru Brčkog biti postavljena i ukrašena i novogodišnja jelka.

S obzirom da se stubovi ulične rasvjete u proširenom dijelu Bulevara mira još uvijek nalaze u garantnom roku, u ovom dijelu Brčkog neće biti postavljena novogodišnja rasvjeta.

Posljednja kupovina novogodišnje rasvjete je izvršena 2018. godine i ove zime neće biti dodatne nabavke.

Foto: JP Komunalno

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP ”Komunalno Brčko”: Servisne informacije za ponedjeljak 14.02.2022.

Radio Brčko

Brčko: Odlazak stanovništva nije se odrazio na poslovanje Komunalnog poduzeća

Radio Brčko

Brčko: Komunalci vršili orezivanje stabala

Mirsad Arnautović