RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počelo rasknjižavanje subvencija za komunalne usluge

Službe Javnog preduzeća Komunalno Brčko započele su sa aktivnostima na  rasknjižavanju sredstava subvencija za komunalne usluge koje je odobrila Vlada Brčko distrikta.

“Spiskove sa imenima korisnika subvencije, Pododjel za socijalni rad je dostavio u Komunalno i prije desetak dana je započelo rasknjižavanje ovih sredstava po pojedinačnim računima potrošača”, naglasila je Jelena Lugonja, asistent direktora u ovom javnom preduzeću.

Značajnom broju potrošača će subvencije biti obračunate već na decembarskim računima dok će drugom dijelu korisnika subvencije biti prikazane u januarskim računima.

“Za razliku od predhodnih godina pojedinačni iznos subvencija je uvećan i on više ne iznosi 50 nego 80 maraka. Korisnici mogu taj iznos iskoristiti za subvencionisanje utroška električne  energije, vode i odvoza smeća”, naglasila je Lugonja

Pravo na subvecioniranje komunalnih usluga u Brčko distriktu ove godine će iskoristiti 11 933 korisnika. 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Застоји у испоруци струје у неколико мјесних заједница

Radio Brčko

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 26.12.2018. godine

Radio Brčko

JP “Komunalno Brčko”: Servisne informacije za ponedjeljak 04.04.2022. godine

Radio Brčko