RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počeo ljetni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola

Foto: Ilustracija

Za sve učenike osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta danas se završava školska 2022/23. godina.

„Maturanti srednjih škola i učenici devetih razreda osnovnih škola s nastavom su već ranije završili, a za sve ostale učenike danas je zadnji školski dan, te odlaze na zasluženi ljetni raspust“ kazao je Zoran Bulatović, predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta. On je istaknuo kako je ova školska godina protekla bez većih poteškoća i nastavni proces je realiziran po planiranom nastavnom planu i programu.

Za kraj ove školske godine, Bulatović je svim učenicima poželio da se odmore i uživaju u ljetnim danima, a roditelje pozvao na suradnju u narednom razdoblju kako bi djeca imala kvalitetno obrazovanje, ali i samo odrastanje.

„Naši djelatnici u obrazovanju imaju određenu dinamiku korištenja godišnjih odmora, a ostale redovite obveze koje i dalje traju u školama svakako su dužni odraditi, kako bi sve bilo spremno za iduću školsku godinu“, dodao je Bulatović.

Ljetni raspust, koji počinje danas trajat će do 1. rujna, a nastava u novoj školskoj 2023/24. godini počinje prvog ponedjeljka u devetom mjesecu, odnosno 4. rujna.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada Brčko distrikta odlučila stipendirati upis deficitarnih zvanja i zanimanja u srednjim školama

Mirsad Arnautović

Брчко: У току реализација више пројеката на водоснабдијевању

Миљана Ђурђевић

Brčko: 350 djece ostvarilo je pravo na subvenciju u privatnim vrtićima

Gorana Antić