RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pododjel za javno zdravstvo objedinio tri zdravstvene službe na jednom mjestu

Nedavnim preseljenjem u novi prostor, bivšu zgradu Policije u centru grada, Vladin Pododjel za javno zdravstvo objedinio je tri zdravstvene službe na jednom mjestu i tako omogućio efikasnije pružanje medicinskih usluga, ali i poboljšao komunikaciju medicinskog osoblja.

Sead Šadić

Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Sead Šadić za Radio Brčko je pojasnio da je do sada ovaj Pododjel koristio lokacije u Domu zdravlja Brčko, naselju Brod i bivšem kinu „Oslobođenje“. Šadić je kazao da se nabavkom nove i savremene medicinske opreme i stručnim kadrovskim pojačanjem pojavio nedostatak prostora koji je riješen uz pomoć gradonačelnika koji je prepoznao problem i ponudio pomoć u prostoru koji se nalazi na prvom spratu zgrade u samom centru grada.

Šadić je kazao da je najbitnija činjenica kod dodjele novog prostora Pododjelu za javno zdravstvo realizacija preporuke Svjetske zdravstvene organizacije na način da je sada naš „hladni lanac“ za smještaj vakcina u cjelosti zaokružen u novom adekvatnom prostoru.

Glavna sestra u Pododjelu za javno zdravstvo Zorica Mijatović kazala je da je Pododjel u novom prostoru sa radom započeo prije dvadesetak dana, te da će na ovaj način zasigurno na još viši nivo biti dignute sve preventivne zdravstvene usluge kojima se javno zdravstvo bavi.

Radno vrijeme je od 07.30 do 15.30 sati, s tim da je u funkciji i druga smjena u kojoj se radi izdavanje Covid nalaza, a radno vrijeme je do 20.00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčansko zdravstvo proširuje svoje prostorne kapacitete

Sandra Živković

COVID-19 u Brčkom: Od posljedica koronavirusa preminula jedna ženska osoba

Sandra Živković

Brčko distrikt lider u BiH po broju testiranih građana

Radio Brčko