RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija rasvijetlila seriju krađa poklopaca i slivnika sa šahtova

Policija Brčko distrikta BiH je poseljdnja dva mjeseac zaprimila veći broj prijava otuđenja poklopaca i slivnika sa šahtova na saobraćajnicama, kako u gradskom tako i u seoskom području.

Izvršenim uviđajima po svim zaprimljenim prijavama utvrđeno je da je od starne NN lica ili više njih počinjeno krivično djelo „Krađa” iz člana 280. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Kontinuiranim i planskim provođenjem istražnih radnji identifikovana su tri lica sa područja Brčkog i to C.F. rođen 2000. godine, S.I. rođen 1992. godine i E.K. rođen 1995. godine, za koje je utvrđen osnov sumnje da su u prethodna dva mjeseca u nekoliko sela i na području grada izvšili veći broj gore navedenih krivičnih djela.

Tokom provođenja istražnih radnji veći broj otuđenih poklopaca i slivnika je pronađen i privremeno oduzet.

Nakon okončanja svih istražnih radnji Tužilaštvu Brčko distrikta BiH će protiv navedenih lica biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krađa” iz člana 280. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija uhapsila još dvije osobe zbog izbornih prevara

Radio Brčko

Izvještaj policije u periodu od 10. 04. do 12. 04. 2021. godine

Radio Brčko

Tužilaštvo Distrikta: Nakon brze istrage S.Z. (26) optužen za krađu na poslu

Radio Brčko