RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija sutra obilježava „Dan borbe protiv trgovine ljudima”

Evropska komisija je 2007. godine proglasila 18. oktobar Evropskim danom borbe protiv trgovine ljudima. Prema podacima međunarodne organizacije za migracije, veliki broj žrtava trgovine ljudima su djeca.

Prema podacima, jedan broj žrtava trgovine ljudima koje su identifikovane potiču i iz Bosne i Hercegovine.

Ljudima se trguje zbog prisilnog rada, prosjačenja, lažnih usvajanja, lažnih i prisilnih brakova, trgovine ljudskim organima, pornografije, prisilne prostitucije i slično, a najugroženija kategorija su djeca i djevojke, a u poslednje vrijeme i sve više i radno sposobni muškarci, a sve radi eksploatacije.

Kako bi javnosti ukazali na fenomen trgovine ljudima, te podigli nivo svijesti građana u prevenciji i borbi protiv trgovine ljudima, Policija Brčko distrikta BiH će obilježiti ovaj dan, kroz različita druženja građana i policije, gdje će dana 18.10.2018. godine u 10.00 sati na Trgu mladih izvršiti podjelu promotivnog materijala-letaka kojima se ukazuje na ovaj problem, te isti dan u 12.00 sati u sali Doma kulture družiti se sa učenicima srednjih škola uz prigodno predavanje.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom poziva građane da ukoliko imaju bilo kakvih informacija a odnose se na trgovinu ljudima da iste dostave Policiji na broj 122 ili 049 233 200, a mediji se pozivaju da na primjeren način isprate aktivnosti policije Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vandalizam na Gradskom mezarju

Mirsad Arnautović

Policija Brčko distrikta BiH lišila slobode poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta formirala Operativni štab

Radio Brčko