RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

U povodu 25. novembra “Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama” koji se obilježava u cijelom svijetu, Policija Brčko distrikta BiH je u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Program), u proteklom periodu provodila kampanju s ciljem podizanja svijesti građana o ovom društvenom problemu.

U okviru kampanje, od strane policijskih službenika i policijskih službenica “Radne grupe – žene u Policiji Brčko distrikta BiH” vršena je podjela promotivnog materijala a održana su i različita predavanja učenicima škola u Brčkom.

Imajući u vidu da će u većem broju gradova, u preko 100 država, narandžastom bojom-svjetlošću biti osvijetljene znamenite zgrade, ta aktivnost će biti provedena i u Brčkom, gdje će dana 25/26.11.2018. godine, narandžastom bojom-svjetlošću biti osvijetljena zgrada Vijećnice, kao podrška ovoj svjetskoj kampanji, a kojoj se pridružila i Policija Brčko distrikta BiH.

Pozivamo vas da medijski propratite ove aktivnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanska Policija, tokom glasanja, zaprimila devet prijava

Admir Kadrić

Вијећница у недјељу у наранџастој свјетлости: Дан борбе против насиља над женама

Radio Brčko

Brčko: Vandalizam na Gradskom mezarju

Mirsad Arnautović