RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policijski službenici oduzeli vozilo zbog neplaćenih kazni

KRIMINALITET:

– U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo “Šumska krađa” iz člana 310. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U navedenom vremenskom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, izuzev prijava od dana 04. i 05.06.2022. godine kada je u dva ugostiteljska objekta prijavljena glasna muzika, zbog čega su vlasnicama istih kao i izvođačima muzike uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja „Remećenje mira” iz člana 23. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

 SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježene su četiri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontorle vozača i vozila isključili ukupno 21 vozača i vozilo. Od toga 16 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva lica jer su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, jedno lice koje je vozilom upravljalo nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jedno lice jer je upravljalo vozilom bez posjedovanja potvrde o poznavanje propisa.

– Izdvajamo događaj od dana 03.06.2022. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH tokom kontrole motornog vozila marke „Opel Astra“ kojim je upravljao E.K. rođen 1979. godine u Gradačcu, nastanjen u naselju Prutače, utvrdili da je isti povratnik u izvršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i da po osnovu neplaćenih kazni ima dugovanje u iznosu od 2.474,4 konvertibilne marke, zbog čega mu je u skladu s članom 20. stav (1) i stav (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija pronašla beživotno tijelo F.M. i uhapsila jednu osobu

Sandra Živković

Brčko: Saobraćajna policija uskoro nabavlja moderni radar

Suvad Alagić

Brčanska Policija obilježava „Dan sigurnijeg interneta“

Radio Brčko