RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta BiH nastavlja aktivnosti u predmetu kodnog naziva ”Grant”

Imajući u vidu da borba protiv korupcije predstavlja prioritetnu aktivnost u istraživanju krivičnih djela na području Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavila sa preduzimanjem mjera i radnji u predmetu kodnog naziva “GRANT’’.

S tim u vezi, dana 31.05.2022. godine, a postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, policijski službenici izvršili su pretresanje prostorija Udruženja građana “Sjedinjene nacionalne manjine’’ Brčko distrikta BiH smještene u Brčkom, ul.R.Dž.Čauševića na broju 2. Prilikom izvršenog pretresanja privremeno je oduzeta određena poslovna dokumentacija navedenog udruženja, radi daljeg korištenja u krivičnoj istrazi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Autom izazvao dvije saobraćajne nezgode i pobjegao sa mjesta događaja

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta BiH lišila slobode dva lica zbog krivičnog djela “Trgovina ljudima“

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta BiH provela operativnu akciju kodnog naziva ”TRILING”

Radio Brčko