RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policijski službenici rasvijetlili otuđenje vozila i tešku krađu, te uhapsili dvije osobe

Dana 29.10.2018. godine Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio nepoznato lice ili više njih da su kratko prije podnošenja prijave otuđili njegovo putničko motorno vozilo marke BMW. U vrlo kratkom vremenu od strane policijskih službenika na području grada uočeno je otuđeno motorno vozilo marke BMW i nepoznato lice kako upravlja istim, nakon čega je od strane policijskih službenika zaustavljen i lišen slobode i priveden u službene prostorije.Kriminalističkom obradom navedenog lica, utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela inicijala F.Ć. rođen 1998. godine iz Brčkog.

Dana 29.10.2018. godine u večernjim satima Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio nepoznato lice da je izvršio krađu u trgovinskoj radnji koja se nalazi u “EŠ” naselju u Brčkom, na način da je sa povezom preko usta ušao u objekat i radnici uputio verbalnu prijetnju, nakon čega je iz kase otuđio novac i udaljio se u nepoznatom pravcu. Odmah po saznanju na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su izvršili uviđaj, te u vrlo kratkom roku u “EŠ” naselju pronašli dva muška lica od kojih je jedan odgovarao  opisu izvršioca krivičnog djela, nakon čega su privedeni u službene prostorije Policije Brčko distrikta BiH radi dalje kriminalističke obrade.

Istražnim radnjama prema navedenim licima utvrđeno je da je lice sa inicijalima B.A. rođen 1997. godine nastanjen u Brčkom počinio navedeno krivično djelo kod kojeg je pronađen određen iznos otuđenog novca, nakon čega je lišen slobode, dok je drugo lice nakon kriminalističke obrade, pušteno.

Imajući u vidu sve navedeno, Policija Brčko distrikta BiH će u toku današnjeg dana oba lica uz Izvještaj da su počinili krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281. stav 1. tačka 2. KZ Brčko distrikta BiH i krivično djelo ”Krađa” iz čl. 280 stav 1. KZ Brčko distrikta BiH predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH u dalju nadležnost.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Distrikta uhapsila još jednog inspektora

Admir Kadrić

Brčko: Obavještenje Policije o načinu realizacije zahtjeva u vezi sa saobraćajem

Radio Brčko

Brčko: Održano predavanje za osnovce o upotrebi pirotehnike

Sanita Jerković Ibrahimović