Brčko

Brčko: Potpisan Memorandum o saradnji Ekonomskog fakulteta i Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija Brčko distrikta BiH

Dana 24.1.2023. godine potpisan je Memorandum o saradnji između Ekonomskog fakulteta Brčko, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Kancelarija za reviziju i Fakultet, zaključivanjem Memoranduma, saglasni su da međusobnu komunikaciju i saradnju zasnivaju i unapređuju na osnovu principa partnerstva, transparentnosti i međusobnog informisanja.

Memorandum su potpisali mr. sci. Selma Šadić, dipl. oec., glavna revizorka Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, i prof. dr Lazar Radovanović, dekan Fakulteta.

Osnovne aktivnosti koje su predviđene Memorandumom i koje će uzajamno omogućiti Kancelarija i Fakultet su:

  • Učešće predstavnika Fakulteta na stručnim skupovima, predavanjima, okruglim stolovima, radionicama, prezentacijama i relevantnim događajima koje organizuje Kancelarija i za koje postoji obostrani interes.
  • Uključivanje predstavnika Kancelarije u različite projekte i edukaciju na temu eksterne revizije, koje organizuje Fakultet.
  • Organizovanje dana otvorenih vrata i posjeta studenata Kancelariji radi upoznavanja s organizacijom, načinom rada i aktivnostima Kancelarije.
  • Informisanje javnosti o zajedničkim i posebnim aktivnostima koje se odnose na realizaciju Memoranduma.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!