Brčko

Brčko: Potpisan sporazum o saradnji između Vlade i strukovnih udruženja

Šadić je naglasio da je kao šef Odjela dobio saglasnost Gradonačelnika da potpiše sporazum, a sve u cilju što kvalitetnije prevencije i borbe protiv stanja pandemije u kojem se nalazimo.

Danas je u prostorijama Crvenog krsta / križa Brčko  potpisan Sporazuma o saradnji između vladinog  Odjela za zdravstvo i ostale usluge  i strukovnih udruženja građana iz Brčko distrikta. Cilj Sporazuma je uključivanje udruženja u pružanje konkretne pomoći građanima i institucijama u novonastalim okolnostima, s akcentom na stanje pandemije.

Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić danas je nakon potpisivanja sporazuma sa brčanskim strukovnim udruženjma za Radio Brčko kazao da Odjel ima širok dijapazon aktivnosti, a jedan od prioriteta u ovom trenutku jeste prevencija i aktivna borba protiv COVID-a 19.

On je naglasio da je kao šef Odjela dobio saglasnost Gradonačelnika da potpiše sporazum, a sve u cilju što kvalitetnije prevencije i borbe protiv stanja pandemije u kojem se nalazimo.

Branimir Filipović, član UO i dopredsjednik Udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti Brčko distrikta rekao je da je udruženje, iako nedavno osnovano i u početku ometano u radu zbog pandemije, u cjelosti spremno da svojim resursima pomogne ovoj društvenoj zajednici.

Denis Šehanović, sekretar brčanskog Crvenog krsta/ križa i domaćin sastanka rekao da Crveni krst Brčko već ima nekoliko potpisanih sporazuma sa Vladom, te istakao veliku angažiranost udruženja u borbi pandemije u dijelu ispomoći JZU “Zdravstveni centar” Brčko.

Oj je napomenuo da je glavna korist od potpisivanja sporazuma nastavak dalje pomoći brčanskom javnom zdravstvu, kao i olakšano finansiranje u budućnosti kroz konretne projekte.

Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Sead Šadić danas je potpisao sporazume sa brčanskim strukovnim udruženjma: Crveni krst/križ, Udruženje doktora porodične/obiteljske medicine, Društvo psihologa,  Udruženje zdravstvenih tehničara “Medicinar”, Udruženje stručnih radnika socijalne djelatnosti, Udruženje privatnih doktora medicine i stomatologije i Udruženje privatnih apoteka Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button