Brčko

Brčko: Potpisan Sporazum o saradnji Policije i Kancelarije za prevenciju korupcije

Potpisan Sporazum o saradnji Policije Brčko distrikta BiH i Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu BiH

U prostorijama Policije danas je održan sastanak čiji su domaćini bili šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić i njegov zamjenik Senad Jašarević, a kojem su prisustvovali Erik Larson, viši savjetnik za borbu protiv korupcije pri ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH i direktor Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu BiH, Žarko Ćosić sa zamjenikom Mirzom Mešanovićem.

Tokom sastanka šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i direktor Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu BiH, Žarko Ćosić potpisali su Sporazum o saradnji.

Ovim Sporazumom se uređuje način postupanja i saradnja u radu po prijavama korupcije i koruptivnih aktivnosti, a koje Kancelarija za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu BiH dostavlja Policiji. Svrha Sporazuma je uspostavljanje većeg stepena efikasnosti u prevenciji korupcije i koordinacija aktivnosti na njenom suzbijanju.

Erik Larson, viši savjetnik za borbu protiv korupcije pri ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH je nakon potpisivanja ovog Sporazuma kazao da je ovo važan korak unapređenja borbe protiv korupcije imajući u vidu da je to jedan od ključnih izazova vladavine prava i da je povezana sa poštivanjem osnovnih ljudskih prava, pravdom, radom pravosudnih organa i organa za unutrašnje poslove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button