RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Povećan broj prekršaja prekoračenja brzine

Izvor: radiosarajevo.ba

Policija Brčko distrikta je po pitanju radarskih kontrola koje se svakodnevno vrše na prometnicama Distrikta, uz pomoć četiri stacionarna sustava s dva radara, tri mobilna i jednim tzv. radarom presretačem, ove godine, u odnosu na prošlu „pandemijsku“ 2020., zabilježila znatan porast prakršaja iz ove oblasti.

Za tri kvartala tekuće godine pomoću stacionarnih radara evidentirano je ukupno 6.568 prometnih prekršaja, što predstavlja povećanje u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj 2020. godini, kada ih je zabilježeno 5.191. Od spomenutog broja, u navedenom razdoblju je ovakvim sustavom rada u ovoj godini registrirano 1.709 prekršaja kod vozila s inozemnim registarskim pločicama.

Također, mobilni radari i vozilo koje se koristi za kontrolu brzine u pokretu, registrirali su ukupno 2.151 prekršaj.

Iako je u tri kvartala ove godine povećan broj zabilježenih prometnih prekršaja u Distriktu, u odnosu na isto razdoblje 2020. godine, zabilježen je znatno manji broj izrečenih novčanih kazni, troškova i taksi, koje su ove godine izrečene u visini od 977.617,00 KM, a od čega je naplaćeno oko 42 posto.

Poređenja radi, novčane kazne prošle godine iznosile 1,2 milijuna, a godinu prije toga čak 1,4 milijuna maraka, istaknuli su iz Policije Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Povećan broj prometnih prekršaja zabilježenih pomoću stacioniranih i prenosivih radara

Gorana Antić

Brčko: Stacionirani radari zabilježili manji broj prometnih prekršaja u 2022. godini

Gorana Antić

Brčko: U 2020. godini smanjen broj prekršaja prekoračenja brzine

Sandra Živković