RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Povodom „Dječije nedjelje“ gradonačelnik upriličio prijem za najmlađe

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Siniša Milić u Gradskoj vijećnici upriličio je prijem za djecu iz osnovnih škola i vrtića.

„Ovo je tradicionalna aktivnost u Brčkom kroz koju želimo ukazati na značaj prava djeteta garantovanih Konvencijom Ujedinjenih nacija, te se svi zajedno podsjetimo da su ustvari djeca i njihove potrebe ono što bi prvenstveno trebalo da bude cilj svih naših aktivnosti kad je u pitanju lokalna vlast“, dodao je Milić.

Gradonačelnik Milić razgovarao je sa mališanima, te odgovarao na njihova pitanja od kojih su neka već duži period aktuelna u Distriktu.

„Nije bilo nerealnih pitanja i nerealnih želja. To su sve one želje koje se tiču bezbrižnog odrastanja, prostora za igru, uređenja okoline, zatim zahtjevi za zdravom sredinom, izmještanje deponije, ali i pitanja kao što su kada će Brčko imati svoj bioskop. Sve su to pitanja koja su na dnevnom redu i ona dobijaju na značaju kad ih ponovo postave i aktuelizuju djeca. I mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da te probleme na koje su oni ukazali rješavamo što prije je moguće“, istakao je Milić.

Šef Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje, Mara Matkić, koja je također bila prisutna na prijemu, naglasila je da se u povodu „Dječije nedjelje“ u svim školama ovih dana govori više o ljudskim pravima djeteta, te se odvijaju određene radionice u školama i vrtićima, a neke u saradnji sa nevladinim organizacijama.

Ovom prilikom, gradonačelnik je djeci obradovao slatkišima, a od nekih od njih je dobio i simbolične darove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Arbitar za Brčko analizirao uslove za prestanak supervizije

Admir Kadrić

Treći rebalans budžeta Distrikta do kraja tekućeg mjeseca

Admir Kadrić

Brčko: Završena rekonstrukcija Ginekologije

Mirsad Arnautović