RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Povrijeđeni vatrogasci se vratili na posao

Gotovo svi vatrogasci koji su zadobili povrede prilikom gašenja velikog požara koji je prije deset dana izbio u  jednoj od brčanskih fabrika za preradu plastike, vratili su se na posao i svojim redovnim aktivnostima, potvrđeno je danas za Radio Brčko.

„Ovo je bio jedan od najvećih i najopasnijih požara na području Brčko distrikta kojega su vatrogasci gasili skoro pet sati jer se radilo o gašenju izuzetno opasnih materija gdje je gorjelo skoro dvije hiljde kvadratnih metara  plastične mase„ istakao je Mićo Simikić, šef Pododjela za zaštitu i spašavanje.

U gašenju ovog požara je učestvovalo 40 vatrogasaca od kojih je njih deset nakon toga zatražilo ljekarsku  pomoć. S obzirom da se radilo o lakšim povredama većina njih se proteklih dana vratila na posao i svojim redovnim zadacima.

Simikić je istakao da je ovaj požar bio veliko iskustvo za pripadnike profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom,  ali da je nažalost ovaj događaj pokazao sve greške u sistemu protupožarne zaštite koje se što prije moraju početi otklanjati širom Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Пожар у улици Узуновића

Vladimir Matijević

Дан жалости 27. октобра у Брчко дистрикту БиХ

Radio Brčko

САД – Велики пожар у близини Националног парка Jосемите

Radio Brčko