BiH

FBiH: BDP lani 22,2 milijarde KM, zabilježen realni pad od 3,7 posto

Bruto domaći proizvod /BDP/ u Federaciji BiH /FBiH/ u tekućim cijenama za prošlu godinu iznosi 22.243.378.000 KM i nominalno je manji za četiri posto u odnosu na 2019. godinu, dok realni pad BDP-a u 2020. godini u odnosu na prethodnu godinu iznosi 3,7 posto.

Značajan realni rast bruto dodane vrijednosti u prošloj godini u odnosu na prethodnu, zabilježen je u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu 8,1 posto, građevinarstvu sedam posto, te informacijama i komunikacijama dva posto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Značajniji realni pad bruto dodane vrijednosti zabilježen je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane 26 posto, prijevozu i skladištenju 19,2 posto, umjetnosti, zabavi i rekreaciji 13,9 posto, kao i u trgovini na veliko i malo, popravcima motornih vozila i motocikala 8,9 posto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button