RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prijedlog za Skupštinu – osloboditi fiskalizacije male preduzetnike

Brčanska Skupština, svoju redovnu sjednicu, održaće naredne srijede. U tom smislu, sutra je planiran sastanak svih predsjednika poslaničkih klubova s ciljem utvrđivanja tačaka dnevnog reda.

«Vjerujem da će, na narednoj sjednici Parlamenta Distrikta, dinamična rasprava biti vođena posebno oko amandmana na Zakon o fiskalizaciji. Pored ostalog, moj prijedlog će biti da se iz sistema fiskalizacije izuzmu svi oni koji nisu u sistemu PDV-a. Na ovaj način smatram da će se situacija olakšati posebno malim trgovinskim i zanatskim radnjama, s obzirom da se zna da njihov godišnji promet ne prelazi iznos od 50.000 maraka», rekao je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

Inače, Parlament će već naredne sedmice započeti analizu budžeta za iduću, te rebalansa budžeta za ovu godinu. Rebalansirani budžet, prema najavama, trebao bi biti usvojen tokom narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Povećan broj turista u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Брчко: Ђокић сутра присуствује парастосу у Грбавици

Radio Brčko

Здравственом сектору ентитета и Брчко дистрикта око 25 милиона КМ за транспорт и чување вакцине

Radio Brčko